Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Dahlsveen-Olsen samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Når samler Dahlsveen-Olsen inn personopplysninger?

Vi behandler i hovedsak opplysninger som du har gitt til oss for en av disse årsakene:

  • Du har meldt deg på trafikkopplæring, eller sendt oss en forespørsel ang. trafikkopplæring.
  • Du har søkt jobb hos oss

All kontaktinformasjon og personopplysninger i mottar i forbindelse med trafikkopplæring blir kun benyttet internt i bedriften og deles ikke med andre aktører.

TABS (Trafikkskolenes Administrasjons- og Booking System) er datasystemet Trafikkskolen Dahlsveen-Olsen AS bruker i det daglige, der kan de ansatte logge inn med personlig bruker og passord. I dette systemet ligger all kontakt informasjon om elever og deres opplæring. Trafikkskolen Dahlsveen-Olsen AS bruker TABS for å føre opplæring og innrapportering av denne opplæringen til statens vegvesen, kontakte elever ved bl.a. sende ut sms om trafikkopplæring eleven er påmeldt. Informasjonen blir også brukt i forbindelse med fakturering.

Trafikkskolen Dahlsveen-Olsen AS bruker E-post, telefon og SMS i kommunikasjon med elevene.

Telefon: telefonnummer blir lagret på kontortelefonen i 5 dager, telefoner til den enkelte ansatte blir lagret på dennes telefon. Om det kreves notater i forbindelse med telefon, så blir det lagt inn i systemet (TABS).

SMS som er sendt ut eller mottatt i TABS ligger lagret der til TABS evt sletter det. SMS sendt direkte til trafikklærer, er den enkelte lærer ansvarlig for å slette når den ikke lenger er relevant.

E-post sendt til Trafikkskolen Dahlsveen-Olsen As blir behandlet fortløpende, når den er ferdig behandlet blir den arkivert og slettet om den ikke er relevant lengere ved opprydding i epostarkivet. Opprydning skjer 1 gang i året. E-post sendt dirkete til den ansatte er den enkelte ansatte ansvarlig for å slette, når den ikke lengre er aktuell. Vi anbefaler ikke at man sender sensitiv informasjon via E-post, da E-post er ukryptert.

Vi samler også informasjon om de som besøker våre nettsider. Ved å hente informasjon og/eller benytte tjenester på våre nettsider, samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser, i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre redusert brukeropplevelse. Dette samtykket er i tråd med datatilsynets samtykke-krav.

Hva registreres når du bruker nettsiden vår?

Webanalyse

Vi bruker statistikkverktøyet Google Analytics på våre nettsider. Dataene som samles inn er basert på cookie- og IP-informasjon.

  • Google Analytics setter en 1.partscookie hos alle besøkende på nettstedet.
  • Google oppbevarer bruker- og hendelsesdata i 26 måneder. Denne perioden tilbakestilles ved ny aktivitet, f.eks. ved at brukeren besøker nettstedet på nytt.
  • Dataene som lagres omfatter ikke User-ID.
  • Det vil ikke være mulig for Dahlsveen-Olsen å koble disse dataene mot f.eks. din e-postadresse eller annen personidentifiserbar informasjon.

Chat

Vi benytter chattetjenesten Olark på vår nettside, for å kunne gi deg som besøkende en bedre brukeropplevelse. Vi lagrer en kopi av alle henvendelser. Vi ber derfor om at du ikke oppgi sensitiv informasjon i vår chat. Olark er tilsluttet Privacy Shield-ordningen for sikker lagring og oppbevaring av data.

Hva brukes opplysningene til?

Vi bruker personopplysninger til følgende formål:

  1. For å levere og forbedre tjenestene våre. Eksempel på dette kan være å kontakte deg ang praktisk informasjon for våre kurs, og gjøre avtaler for gjennomføring av kurs.
  2. For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender
    Via Google Analytics utarbeider vi anonym statistikk som hjelper oss å forstå hvordan hjemmesidene brukes. Eksempel på slik statistikk kan være informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra og på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt.

Hvem har tilgang til opplysningene?

Dahlsveen-Olsen deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne.

  1. a) Når andre utfører tjenester på våre vegne
    For eksempel vårt mediebyrå som bistår oss med å drive målrettet markedsføring samt lage kampanjer.
  2. b) Ved mistanke om lovbrudd
    Vil informasjon kunne utleveres til offentlige myndigheter etter begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

Innsyn

Vi viser til personopplysningsloven §18. De som spør har krav på å få informasjonsopplysninger om behandling av personopplysninger, noe Trafikkskolen Dahlsveen-Olsen AS har gitt i denne erklæringen, og de som ber om dette vil bli henvist til denne. Den enkelte som er registrert hos Trafikkskolen Dahlsveen-Olsen As har krav på innsyn i egne opplysninger. Den enkelte har også krav på at uriktige, ufullstendige, eller opplysninger som ikke er relevant for Trafikkskolen blir, supplert, rettet eller slettet.

Oppdaterte vilkår

Dahlsveen-Olsen forbeholder seg retten til med jevne mellomrom å kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.