Ta tilhengerførerkort før sommeren!

Ta tilhengerførerkort før sommeren!

Tilhengeropplæring kl BE og kl B96

Pass på å få tatt hengerlappen før "alle" andre til sommeren. Det har lett for å bli stor pågang når vi kommer til mai.😉

 

Kontakt oss for time eller  book her 

 

Du kan velge mellom klassene B96 og BE.

Førerkort kl B96 gir rett til å føre vogntog (bil + tilhenger) med samlet tillatt totalvekt som er 750 kg høyere enn vogntogvekten på 3500 kg for ren klasse B, dvs. vogntogvekt inntil 4250 kg. Opplæringen består av minst 7 timers obligatorisk opplæring. Men krever ikke førerprøve.

Førerkort kl BE gir deg rett til å trekke tilhenger på opptil 3500 kg, er tilhengeren over dette må du ha førerkort i klasse C1E selv om bilen «tilhører» klasse B. Før trekking må du alltid kontrollere de tekniske begrensningene i personbilens vognkort. Der finner du hva som er bilens «tillatt hengervekt» (maks aktuell totalvekt for tilhenger etter denne bilen) og hva som er «tillatt vogntogvekt» (maks sum for bilens + tilhengerens aktuelle totalvekter). De tekniske begrensningene må ikke overskrides uansett hvilke førerkortklasser du har.

De som tar førerkort på kl BE etter 2004 får med rett til å kjøre traktor med tillatt totalvekt høyst 25.000 kg og konstruktiv hastighet høyst 40 km/t. Denne rettigheten markeres på førerkortet med klasse T kode 144.

 

Her kan du lese litt mer om hva opplæringen består av, samt litt praktisk informasjon:

Opplæringen består av 4 trinn +praktisk prøve. Det er trafikklærer og elev som i samarbeid blir enige om eleven har oppnådd målene til å gå videre til neste trinn.

I denne klassen anses trinn 1 som dekket gjennom opplæringen for førerkort kl B.

Gjennom opplæringen på trinn 2 skal eleven lære å mestre bil med tilhenger rent kjøreteknisk.  Trinnet avsluttes med en trinnvurdering, der elev og lærer vurderer sammen om eleven har den kompetansen som er nødvendig for å ha godt utbytte av trafikal opplæring på trinn 3. Sikkerhetskontroll hører også hjemme under dette trinnet.

Eleven skal kunne kjøre på en måte som gir god samhandling med andre trafikanter og samtidig er økonomisk og miljøvennlig. Trinnet avsluttes med en trinnvurderings time, der elev og lærer vurderer sammen om eleven har den kompetansen som er nødvendig for å ha godt utbytte av trafikal opplæring på trinn 4.

Trinn 4, består av sikkerhetskurs på veg (landevegstur). Kurset omhandler kjøring med tilhenger med lav risiko og i god samhandling med andre trafikanter og vurdere egen kjøredyktighet.

Lastsikringskurs eller kurs i sikring og merking av last – klassene B kode 96, BE, D1E, DE og T som det egentlig heter, må også gjennomføres i løpet av opplæringen.

 

Det er ingen teoriprøve som må avlegges!

 

Husk å søke om førerkort og gi oss fullmakt til å bestille oppkjøring, det gjør du her: 

 https://www.vegvesen.no/dinside/

Sjekk hvilken bil og henger du kan lovlig kjøre med tilhengerkalkulatoren fra statens vegvesen 

 

Flere nyheter

Viktig!

Les mer

Vi har flyttet!

Les mer

Link til å bestille teoriprøve eller time for å hente ut førerkort i forbindelse med utvidelsekurs

Les mer

Ny trafikklærer er på plass😊

Les mer

Tilrettelagt teoriprøve

Les mer

Kjøp gavekort online!

Les mer

Teorikurs

Les mer

Booking

Les mer

Påskeferie

Les mer

Munnbind på teoriprøve

Les mer

Gebyrer 2021

Les mer

Krav til bekledning MC

Les mer

Hygienetiltak

Les mer

Tilrettelagt teori prøve!

Les mer

Ledsagerkurs

Les mer

Ny bil!

Les mer

Hva er gyldig fravær?

Les mer

Ny aldersgrense på mopedbil!

Les mer

Opplæring

Les mer

Ny trafikklærer

Les mer

Munnbind på sikkerhetskurs på øvingsbane (glattkjøring)

Les mer

Sommerstengt

Les mer

MC undervisning under korona

Les mer

Vis alle

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler her.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker Trafikkskolen Dahlsveen/Olsen AS. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Trafikkskolen Dahlsveen/Olsen AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn